שקד בית למטבחים יפים   2019 by סטודיו אפ| אסטרטגיה שיווקית - רינת בורג

הדיירים: זוג מבוגר שמרבים לארח את המשפחה והנכדים

המטבח הזה תוכנן בשביל להיות הלב הפועם של הבית, החדר שיפגיש בתוכו את כל בני המשפחה עם הנכדים והדודים, האוכל הטעים, והכל סביב השולחן העגול.

המטבח מורכב מדלתות פולימר שנחשבות לקלות לתחזוקה, עמידות במחיר נוח יחסית, בצבע מוקה ובשיש בגוון תואם. הארון העליון הוא בצבע לבן עם שילוב זכוכית ומדפי זכוכית בשביל להקליל את המראה.בשביל שיהיה נוח לבישול נבחרו כיריים בצורה של אליפסה שמאפשרים לבשל בבת אחת ארבעה סירים בקלות יחסית, ונבחר תנור באורך של 90 סנטימטרים שהיה חשוב לבעלת הבית. ארון קיר גדול תוחם את החלל ונותן מענה לכל הצרכים של הדיירים.

מטבח בבית עם ילדים

מטבח בסגנון אקלקטי עם חזיתות בהירות ומודרניות, חיפוי קיר אותנטי בצבעוניות משובבת, וארון עליון בשילוב פורניר אגוז.

המטבח תוכנן עבור משפחה עם ילדים קטנים. בעלת הבית רצתה להקנות להם עצמאות וחופשיות בחלל. מסיבה זו הכוסות, הצלחות, ואפילו המיקרוגל נמצאים בארונות נמוכים בכדי שיהיו נגישים לכל בני הבית.

מכיוון שמדובר על חלל קטן יחסית, נעשתה חלוקה לאזורים; מתחת לכיריים נמצא אזור הבישול, וכל מה שצריך למטרה זו, לרבות סירים ובקבוקי רטבים. כך שבזמן הבישול אין צורך לנוע מצד לצד של המטבח. מצד שמאל של המקרר, נבנתה נישה מובלעת בכדי להצניע מכשירי חשמל קטנים. בצורה זו נשמר סדר קבוע בעיניים.

פרויקט בשיתוף עם האדריכל: אלון יפרח מארט אדריכלים

 

במסגרת השיפוץ של הפנטהאוז, קיר המטבח הימני הוחלף בחלון אחד ענקי שממנו ניתן להשקיף ואף לצאת למרפסת ענקית ומטופחת שיש בה פינת ישיבה גדולה. החלון החדש יוצר תחושה של מטבח פתוח ואין סופי. בגלל זה יכולנו להעמיד במרכז החלל אי גדול מבלי לחשוש שהוא יחסום את המעברים ויצור תחושה מכבידה על המקום.

זה נתן לנו את האופציה לבנות ארון קיר מאוד גדול שנמצא ממול. דבר מעניין נוסף הוא שהמקרר נמצא על במה, ומה שרואים מבחוץ למעשה שהוא יושב על הסוקל. זה מקנה מראה אחיד ואלגנטי למטבח ונוח יותר לניקיון יום יומי ותחזוקה שוטפת. ומה שיפה בכל הדבר הזה, שזה אפילו לא מייקר את המטבח, כיוון שמדובר על מקרר רגיל.

במטבח הזה השתמשנו בדלתות ננו-לייזר איכותיות ביבוא מאיטליה עם פטנט מדליק במיוחד שמונע שריטות. אלו דלתות שנפתחות על ידי מגע, ורק בשביל לסבר את האוזן, מדובר על חומר סופר-מט שלא נשארות עליו טביעות אצבעות(!).

בפרויקט הזה, ליווינו את הלקוחות מתחילתו ועד סופו, כולל בחירת וילונות, משטח שיש ותמונות שמשלימות את המראה הכללי.

צבעים: מוקה ושמפנייה

פרויקט Museum Residence

מטבח שנעשה עבור דירה לדוגמה בפרויקט Museum Residence בירושלים, שבו שקד בית למטבחים יפים תכננו מטבחים במפרט טכני גבוה, בהתאם לדרישות של הפרויקט היוקרתי.

במטבח לדוגמה הצגנו מטבח סטנדרטי מפורמייקה בשילוב של אי עשוי פורניר. שילוב החומרים הקפיץ בצורה דרמטית את מראה המטבח, והפך אותו למודרני, כייפי, חמים ומזמין. המטבח הזה הוא דוגמה מצוינת למוצר שהמחיר הסופי שלו לא גבוה, כי הארונות והדלתות של האי הנמוך מעטים. בשורה התחתונה שדרגנו את האי.

מטבח עבור משפחה צעירה עם שלושה ילדים

בני הבית חלמו במשך שנים לשדרג את המטבח, ומאוד כיף לספר שעד היום הם מתרגשים מהתוצאות. בפרויקט החמוד הזה התלבטנו ארוכות לגבי מיקום המקרר, שבסוף הוחלט לייצר לו נישה ייעודית שבזכותה קיבלנו תוספת של משטחי עבודה.

מחשבה נוספת הושקעה במבנה הדלפק: האם להמשיך את השיש, או שמייצרים משטח מעץ. הלקוחות רצו להתקין בוצ'ר בשביל להקנות לחלל מראה חמים ומזמין. הבעיה עם חיבורים בין שני חומרים שונים היא שעם הזמן עלול להיווצר שם מרווח, כיוון שהעץ עשוי להתרחב או להתכווץ, דבר שיצבור אבק ולכלוך. מסיבה זו בדיוק, הרבה פעמים רואים חיבורים בין שמטחי עץ לשיש, לא בקו אחיד, או שמשטח אחד עבה יותר מהאחר. לבסוף מצאנו שיטה מאוד מדויקת ומעניינת לחבר בין דלפק העץ והשיש, שיהיה בקו אחיד, סגור הרמטית ובצורה אסתטית ונקיה בעין.

נבחר חיפוי עדין ומשלב עם הצבעים והטקסטורות במטבח. יש לו אמירה ויחד עם זאת הוא אינו צעקי ודומיננטי.

צבעים: שמנת עם שיש אפור גרייז' ושילוב של זכוכיות סבתא